از سیر تا پیاز نحوی احضار به خدمت سربازی
از سیر تا پیاز نحوی احضار به خدمت سربازی
هرفرد ذکور ایرانی از اول ماهی که طی آن ماه به سن هجده سال تمام می رسد مشمول مقررات خدمت وظیفه عمومی است.
مثال: فردی که متولد 1378/04/15 باشد از تاریخ 1396/04/01 مشمول مقررات خدمت وظیفه عمومی خواهد بود.
مدارک مورد نیاز
تکمیل برگ وضعیت مشمولین، برگه شماره 1.
برگ معاینه اولیه و واکسیناسیون مشمولین، برگه شماره 2.
اصل و تصویر کارت ملی یا کارت موقت ملی مشمول.
اصل و تصویر کلیه صفحات شناسنامه عکس دار مشمول.
اصل و تصویر گواهی آخرین مدرک تحصیلی که توسط مرجع صادرکننده یا دفتر ثبت اسناد برابر با اصل شده باشد.
یک قطعه عکس سیاه و سفید 4*3 تمام رخ مشمول (علاوه بر عکس های الصاقی به برگه ها).
مشمولانی که دارای گواهی کسر خدمت جبهه، جانبازی والدین و بسیج می باشند، می بایست گواهی مذکور را با مدارک خود به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10) ارایه نمایند.
فرایند مراجعه و اقدام:
1. دریافت دفترچه راهنمای خدمت وظیفه عمومی از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10) به منظور تنظیم و تکمیل مدارک مورد نیاز درخواست اعزام.
2. مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10) به همراه کلیه مدارک مورد نیاز.
3. ثبت درخواست در سامانه توسط کاربر پلیس+10.
4. برگه آماده به خدمت مشمولان خدمت وظیفه عمومی (برگه سفید هولوگرام دار) : پس از ثبت درخواست اعزام در دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10)، برگه آماده به خدمت با شماره سریال و هولگرام بلافاصله با مشخص شدن تاریخ اعزام به مشمول تحویل می گردد.
5. برگ معرفی نامه مشمولان به مراکز آموزش نیروهای مسلح: این برگ با مشخص شدن نیروی به کار گیرنده، نام مرکز آموزش و آدرس محل اعزام حداکثر ده روز قبل از تاریخ اعزام به خدمت مشمولان در دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10) به مشمول تحویل می گردد.
فرم درخواست
راهنمای تکمیل فرم درخواست
1. در این بند باید مشخصات کامل فردی خود را درج نمایید.از حذف صفرهای کدملی خودداری نمایید،شماره شناسنامه بدون خط تیره درج شود. (عکسی که در محل مورد نظر خواهید چسباند باید دارای شئونات اسلامی باشد)
2. دین خود را با علامت گذاری یکی از خانهها مشخص نمایید.
3. وضعیت تحصیلی و آخرین تاریخ وضعیت تحصیلی را مشخص نمایید.
4. در صورت داشتن مدرکی از هر مهارت و تخصصی که دارید میتوانید این بندرا تکمیل نمایید.
5. مشمولینی که قبلا به علت قبولی در دانشگاه از خدمت ترخیص شده اند و مجدد اقدام به درخواست اعزام نموده اند با توسط برگ ترخیصی که از یگان خدمتی خود دریافت نموده اند این قسمت را تکمیل نمایند.
6. نوع درخواست و تاریخ پیشنهادی خود را قید نماید و یکی از سازمانهای پیشنهادی را علامت بگذارید.
در صورتی که دوره آموزش تکمیلی را گذرانده اید ضمن علامت گذاری محل مشخص شده مدرک مبنی بر این دوره آموزشی را باید در حین خدمت به مرکز آموزش ارایه دهید.
در صورتی که درخواست شما معافیت میباشد یکی از آنها را علامت گذاری نمایید.
تذکر: تاریخ اعزام و محل خدمت با توجه به ظرفیت مراکز آموزش و نیاز نیروهای مسلح، توسط سازمان وظیفه عمومی تعیین میگردد و تاریخ اعزام و سازمانمورد نظر شما صرفاً پیشنهادی است و ایجاد حق نخواهد کرد.
7. آدرس محل سکونت را به طور کامل قید نمایید.کد پستی را بدون درج خط تیره در محل مشخص درج نمایید.
برگ شماره 2-معاینه اولیه(نظریه پزشک) و واکسیناسیون
راهنمای تکمیل فرم درخواست
در کادر اول مشخصات فردی خود را به طور کامل درج نمایید.
الف- این قسمت توسط مرکز واکسیناسیون تکمیل میشود.
– قسمت علامت دار با دایره قرمز باید توسط مشمول به وسیله امضاء و اثر انگشت تکمیل شود.
معاینه اولیه پزشک
– این قسمت توسط پزشک معالج تکمیل میشود.
در انتهای برگه که با علامت دایره قرمز مشخص شده است باید توسط مشمول امضاء شود.
تذکر 1 : برگ فاقد امضاء و مهر پزشک فاقد اعتبار است.
تذکر 2 : مشمولان ساکن استان های تهران ،البرز ، قم ، قزوین می بایست به پزشکان معتمد سازمان وظیفه عمومی اعلامی دفاتر پلیس +10 مراجعه نمایند .
اعزام به خدمت
هر فرد ذکور ایرانی که برابر مقررات به سن مشمولیت میرسد میبایست در مهلتهای تعیین شده، وضعیت مشمولیت خود را روشن نماید در غیر اینصورت وارد غیبت خواهد شد.
برابر مقررات موجود، آخرین مهلتی که برای معرفی مشمولان به مراکز وظیفه عمومی تعیین شده به شرح زیر میباشد:
1. مشمولان زیر دیپلم حداکثر تا اول ماه تولد در سالی که درآن به سن 18 سال تمام می رسند .
2. مشمولان زیر دیپلم که بصورت حضوری مشغول به تحصیل بوده و سال اعزام آنها سپری شده است، درصورت ترک تحصیل حداکثر تا1سال مهلت دارند که وضعیت مشمولیت خود را روشن نمایند.
3. مشمولان فارغالتحصیل دانشگاهها درصورت فراغت از تحصیل حداکثر تا 1 سال مهلت دارند که وضعیت مشمولیت خود را روشن نمایند.
تذکر 1: دانشجویان مقاطع تحصیلی پیوسته کارشناسی،کارشناسی ارشد و دکتری که با دریافت مدرک مقطع پایین تر فارغالتحصیل میشوند، حداکثر تا یک سال فرصت دارندکه وضعیت مشمولیت خود را روشن نمایند.
5. مشمولان دانشجو درصورت ترک تحصیل، انصراف و یا اخراج از دانشگاه، حداکثر تا یک سال مهلت دارند که وضعیت مشمولیت خود را روشن نمایند.
6. مشمولانی که در دانشگاههای خارج از کشور به تحصیل اشتغال دارند درصورت فراغت از تحصیل، انصراف، اخراج و یا ترک تحصیل، حداکثر یکسال مهلت دارند تا وضعیت مشمولیت خود را روشن نمایند.
7.مشمولان دارای مدرک تحصیلی زیر دیپلم ، دیپلم و فوق دیپلم نوزدهم هرماه و دارندگان مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر ، اول ماههای زوج به خدمت اعزام می شوند .
تذکر 2: زمانهای تعیین شده، آخرین مهلت برای معرفی مشمولان می باشد و با گذشت حتی یک روز از مهلت های فوق، مشمول وارد غیبت خواهد شد. بنابراین به مشمولان توصیه میشود حداقل 15 روز قبل از انقضای مهلت، با مراجعه به یکی از دفاتر پلیس+10 و ثبت درخواست خود، وضعیت مشمولیت خود را روشن نمایند.
روند رسیدگی به درخواست اعزام به خدمت
فرایند مراجعه و اقدام
1. دریافت دفترچه راهنمای خدمت وظیفه عمومی از طریق دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی پلیس +10 و یا ازطریق درگاه خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +10) به نشانی www.evazifeh.epolice.ir و تکمیل مدارک مورد نیاز درخواست اعزام به خدمت .
2. مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10) به همراه کلیه مدارک مورد نیاز.
3. ثبت درخواست در سامانه توسط کاربر خدمات الکترونیک انتظامی ( پلیس+10 ) و تعیین تاریخ اعزام به خدمت .
نکته : انتخاب تعیین تاریخ اعزام مشمولانی که در فرجه قانونی برای اعزام به خدمت اقدام می کنند همزمان با ثبت درخواست اعزام در دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی( پلیس +10 ) می توانند تاریخ اعزام پیشنهادی خود را از نیز اعلام نمایند ، همچنین تاریخ اعزام پیشنهادی باید درفرجه قانونی باشد ، پس از تعیین تاریخ اعزام به خدمت ، برگ آماده به خدمت از طریق دفاتر الکترونیک انتظامی (پلیس +10) صادر می شود .
4. ده روز قبل از موعد اعزام به خدمت ، مرکز آموزش از سوی سازمان وظیفه عمومی تعیین می شود و مشمولان یک هفته قبل از تاریخ اعزام به خدمت می بایست همراه با کارت ملی خود به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10 ) مراجعه نمایند و برگ معرفی نامه مشمولان به مراکز آموزش نیروهای مسلح را که نام مرکز آموزش و آدرس محل اعزام به خدمت مشخص شده است را دریافت نمایند .
درخواست تمدید و تعجیل موعد اعزام به خدمت
مشمولان متقاضی تمدید و یا تعجیل در موعد اعزام به خدمت، که دارای برگ اعزام به خدمت می باشند و خواستار تمدید و یا تعجیل در موعد اعزام به خدمت هستند در صورت دارا بودن شرایط ذیل با همراه داشتن کارت ملی به هنگام تکمیل و ارائه فرم درخواست تمدیدو تعجیل در موعد اعزام به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10) مراجعه نمایند.
1. به درخواست تمدید مشمولان غایب رسیدگی نخواهد شد.
2. میزان تمدید تاریخ اعزام برای مشمولان دیپلم و زیردیپلم یک دوره یکماه و برای مشمولان فوق دیپلم و بالاتر یک دوره دوماهه می باشد.
3. ارایه درخواست تمدید و یا تعجیل صرفا برای یک بار قابل رسیدگی می باشد.
4. ارایه درخواست تمدید و تعجیل به منزله موافقت تلقی نشده و مشمولان می توانند نتیجه درخواست خود را پس از گذشت حداکثر یک هفته از همان دفتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10) ثبت کننده، دریافت نمایند.
5. مشمولان متقاضی تمدید در موعد اعزام که تا کنون از تسهیلات تمدید و یا تعجیل استفاده ننموده اند، می توانند حداقل تا 40 روز قبل از موعد اعزام نسبت به تکمیل فرم و ثبت درخواست در یکی از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10) اقدام و پس از یک هفته نسبت به دریافت پاسخ از طریق همان دفتر اقدام نمایند.
6. مشمولان متقاضی تعجیل در موعد اعزام می توانند با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10) و تکمیل فرم نسبت به ارایه درخواست تعجیل اقدام و پس از یک هفته نسبت به دریافت پاسخ از طریق همان دفتر اقدام نمایند. لازم به ذکر است تعجیل در موعد اعزام در صورت وجود ظرفیت انجام پذیرفته و مشمولان دیپلم و زیر دیپلم نیز می بایست در سال اعزام قرار داشته باشند. ( مثلا متولد 76 در سال 95 و متولد 77 در سال 96).
7. آن دسته از مشمولان متقاضی تمدید که دارای معاذیر زیر می باشند می توانند با در دست داشتن مدارک مورد نیاز و مرتبط با هر یک از معاذیر قید شده به مراکز وظیفه عمومی استان محل سکونت (حتی در روز اعزام) مراجعه نمایند.
1 – مشمولانی که به علت بیماری قادربه انجام خدمت دوره ضرورت نباشند باتأیید پزشک معتمد بهداری استان موعداعزام آنان حداکثربه مدت دوماه به تعویق می افتد، مشمولانی که نیازمند استراحت بیش از دوماه باشند می بایست به وضعیت آنان پس از ابطال اعزام در شورای پزشکی وظیفه عمومی موردبررسی قرارگیرد.
2 – فوت بستگان درجه یک مشمول( پدر،مادر،برادر،خواهر،همسر، فرزند) اعزام مشمول از زمان فوت حداکثر 2 ماه به تعویق می افتد.
3 – مشمولانی که به علت بروز بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله ویاوقوع حوادثی مانند سقوط هواپیما، آتش سوزی و… خود یا یکی از اعضای درجه یک خانواده (پدر،مادر، همسر وفرزند) به طور جدی آسیب دیده باشند موعداعزام آنان حسب مورد وبه تناسب میزان آسیب وارده باتأیید استانداری ویافرمانداری ها، ازیک تا شش ماه به تعویق می افتد.
4 – پذیرفته شدگان قطعی دانشگاه ها ومراکزآموزش عالی (داخل وخارج از کشور) که زمان ثبت نام وادامه تحصیل آنان بعد از موعداعزام باشد، اعزام آنان حسب مورد حداکثر تا شش ماه به تعویق می افتد.
5- دارندگان برگ اعزام ماه های مرداد، شهریور و دی هرسال که منتظر اعلام نتیجه آزمون مراکزسنجش آموزش عالی هستند موعداعزام آنان حسب موردحداکثر تا دوماه به تعویق می افتد.
6- ورزشکاران تیم های ملی بادرخواست فدراسیون مربوط جهت اعزام به مسابقات آسیایی، جهانی والمپیک، موعداعزام آنان بنا به تشخیص سازمان حداکثر تا چهارماه به تعویق می افتد.
7- مشمولانی که درحال طی مراحل نهایی گزینش واستخدام در نیروهای مسلح می باشند، درصورت تأیید موضوع ازسوی سازمان مربوط ، اعزام آنان حداکثر تا چهارماه به تعویق می افتد.
8- مشمولان متأهلی که دارای شرایط خاص، (تولدفرزند، بیماری شدید همسر وفرزند و…) می باشند موعداعزام آنان حداکثر تا دوماه به تعویق می افتد.
9- مشمولانی که قصد تشرف به حج تمتع رادارند موعداعزام آنان حداکثر به مدت دوماه به تعویق می افتد.
10- درسایرموارد درصورت احراز معاذیر موجه بنا به تشخیص رئیس سازمان وظیفه عمومی موعداعزام مشمولان حسب مورد ازیک ماه تایکسال به تعویق می افتد.
مشمولانیکه شرایط و معاذیر خاص گفته شده را دارند حتی میتوانند در روز اعزام نیز به دفاتر پلیس+10 مراجعه نمایند و با توجه به دلیل تمدید خود فرم های مربوطه را در یافت و پس از تکمیل فرم توسط مراجع ذیربط مدارک را تحویل دفاتر داده که پس از ثبت در سامانه رسید دریافت می کنند درخواست مشمول از طریق سامانه به کارشناسان و مسئولین معاونت احضار و اعزام رسیده و پس از بررسی و تأیید سوابق نتیجه در خواست در سامانه ثبت میشود معمولاً با اکثریت درخواست های تمدید با معاذیر مشمولان موافقت می گردد و مشمول پرینت برگ آماده به خدمت خود را با تاریخ اعزام جدید از آن دفاتر دریافت می نماید .
به عنوان نمونه: سوابق مشمول بیمار یا حادثه دیده به دفاتر پلیس +10 ارائه می شود کاربر مربوطه فرم درخواست و نامه ای خطاب به بهداری محل سکونت را به مشمول تحویل می نماید و مشمول با مراجعه به مراکز بهداری و دریافت تأییدیه بیماری ، تأییدیه را به پلیس+10 ارائه می نماید.
مشمولین غایب
افراد زیر به عنوان مشمول غایب محسوب میشوند:
مشمولان خدمت وظیفه عمومی که برای رسیدگی و یا اعزام احضار می شوند و لیکن در مهلت مقرر که از طرف سازمان وظیفه عمومی اعلام گردیده خود را معرفی ننمایند.
دارندگان معافیت موقت چنانچه حداکثر پس از یک ماه از خاتمه مدت اعتبار خود را معرفی نکنند.
دارندگان برگه اعزام به خدمت چنانچه در موعد اعزام تعیین شده خود را معرفی نکنند.
مشمولان دیپلم و پیش دانشگاهی حضوری در صورتیکه در مهلت های قانونی- که بر اساس تاریخ تولد و زمان اخذ مدرک تحصیلی آنان تعیین گردیده است-، مدارک خود را برای معرفی ارسال ننمایند.
مشمولان فارغ التحصیل (فوق دیپلم و بالاتر) چنانچه تا 1سال پس از فراغت از تحصیل خود را معرفی نکنند.
دانشجویان انصرافی ،اخراجی و ترک تحصیل نموده از دانشگاهها، چنانچه تا 1 سال پس از تاریخ انصراف، اخراج و ترک تحصیل خود را معرفی ننمایند.
مشمولانی که در مقاطع مختلف تحصیلی بیش از سقف مجاز ادامه تحصیل داده باشند.
مشمولانی که بصورت داوطلب آزاد (متفرقه) ادامه تحصیل داده و تحصیل آنان تا بعد از موعد قانونی اعزام ادامه داشته باشد.
تذکر: مشمولانی که در مهلت قانونی درخواست معافیت پزشکی و یا کفالت داده و در مراحل رسیدگی پزشکی و کفالت قرار گرفتهاند و لیکن از روی عمد و یا بدلیل قصور در پیگیری پرونده و عدم حضور در جلسات شورای پزشکی و هیئت کفالت، باعث طولانی شدن مراحل رسیدگی شده اند ، چنانچه رای شورای پزشکی یا هیئت رسیدگی کفالت، به سرباز بودن آنان صادر شود ، در اینصورت در حکم مشمولان غایب بوده و برای آنها برگ اعزام با غیبت صادر خواهد شد.
جهت مشاهده سایر مطالب مشابه و عضویت در کانال کلیک کنید