آینده ایران در اختیار اینترنت اشیاء است
آینده ایران در اختیار اینترنت اشیاء است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم راهاندازی شبکهی ملی اینترنت اشیاء آیندهی ایران را در اختیار این تکنولوژی دانست.
این ایده که از طریق اینترنت و با استفاده از تلفن همراه خود، اشیاء اطرافتان را کنترل کنید به نظر بسیار جذاب است؛ اما انتظار برای ورود IoT (اینترنت اشیاء) به ایران و انجام ندادن هیچ اقدامی برای ایجاد زیر ساختهای آن میتواند این فناوری را به سرنوشت دیگر فناوریهای وارداتی مبتلا کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاح پروژههای مرتبط با فاز سوم شبکهی ملی اطلاعات، شبکه ملی اینترنت اشیاء را نیز افتتاح کرد و از شرکتها خواست اگر خواستار موفقیت هستند در این حوزه سرمایهگذاری کنند؛ زیرا توسعه بر بستر فناوری امکانپذیر میشود.
واعظی اینترنت، اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی و کلان داده را ابزارهای انقلاب صنعتی چهارم اعلام کرد و راه مقابله با تحمیل این فناوری به ایران را آمادهسازی در حوزهی اینترنت اشیاء با مشارکت دولت و بخش خصوصی دانست.
از مهمترین کاربردهای این فناوری که وزیر ارتباطات نیز به آن اشاره کرده است، رصد شرایط، تحلیل دادهها و برنامهریزی است. واعظی در این باره گفت:
اینترنت اشیاء در بخش کشاورزی و صنعت کاربرد دارد و دامنهی آن می تواند در کل کشور گسترده شود و به راحتی به کشورهای دیگر نیز منتقل میشود.
لبته دامنهی کاربرد این تکنولوژی در زندگی روزمره نیز بسیار گسترده است و بخش خانگی بازاری گسترده و پرسود خواهد داشت. یادآور میشود که به گفتهی وزیر ارتباطات در سومین کنفرانس انقلاب چهارم صنعتی، در حال حاضر حدود ۱۰ میلیارد شیء در دنیا به اینترنت متصل هستند و طبق پیشبینیها تا سال ۲۰۲۵ این تعداد به ۵۰ میلیارد خواهد رسید. با فراگیرتر شدن اینترنت اشیاء شرکتهای مختلف وارد این حوزه خواهند شد و تولید ابزار و ملزومات این فناوری در داخل به اشتغال کمک خواهد کرد.
منبع : زمیت
جهت مشاهده سایر مطالب مشابه و عضویت در کانال کلیک کنید